top of page

Het Team

Unknown Track - Unknown Artist
00:00 / 00:00
Luc1.jpg
764.jpg

De Lokereire is het bier van trotse Lokeraars (in het dialect: Lokereirs). Bedenker Luc Staessens is ‘nen echte Lokereire’. Hij is fier op zijn stad waar de Durme doorheen kronkelt. Waar je het zoete van het Waasland proeft. Waar de brouwerijen ooit talrijk waren.

 

Net dat brouwerijverleden wil Lokereire terug oprakelen. Met een eigenwijs bier dat nog niet op de markt te vinden is. Niet evident in bierland België, waar de smaakpapillen van bierliefhebbers verdwalen in de honderden soorten. En toch is Lokereire anders.

 

Als kok en zaakvoerder van een restaurant ontwikkelde Luc een liefde voor smaak en schuimkragen. Hij denkt verder dan zijn neus lang is, experimenteert en combineert met kwaliteitsvol eten. Lokereire drink je met of zonder maaltijd. 

 

Samen met andere Lokereirs brouwt hij het bier met passie en breidt hij het gamma verder uit. Erik Daelewyn is de geestelijke vader van de Lokereirebieren. Als bierontwerper beschouwt hij het brouwproces zoals koken. Blijven roeren is de sleutel, zodat het goedje niet aanbrandt.

 

Bierbrouwers Dimitri Verbraekel en Danny Hoffelinck: dat zijn de mannen die het bier in grotere aantallen brouwen. Ze zorgen dat elke Lokereire smaakt zoals die moet smaken.

 

Zelfs publisher Marc Bonnaerens, die al bakken ervaring heeft in de grafische sector, is ne Lokereire.

 

Deze Lokereirs zijn het eens. Het Lokereirebier opent een nieuwe smaakwereld. Raast door je mond. Precies zoals een bier moet zijn.

 

Santé!

!
Widget Didn’t Load
Check your internet and refresh this page.
If that doesn’t work, contact us.
bottom of page